Shop efter Kategorier

Kaiserstuhl vin information


Kære Vinelsker

Velkommen til Kaiserstuhl, og til det der af mange bliver kaldt det nye Bourgogne.




Dette vinområde (Bereich) i kvalitetsregionen (Anbaugebiet) Baden Tyskland har fra naturen's side fået en meget heldig placering i midten af en gammel vulkan.

Vinstokkene her er derfor beskyttet meget fra vind og vejr. Det betyder at området er istand til at producere vine i absolut højeste kvalitet.

Se en kort video fra midten af vulkan krateret:



Kaiserstuhl hvor:

Som det ses nedenfor så er vi i den sydlige del af det tyske Baden Vindistrikt. (Den røde prik)




Kaiserstuhl hvorfor:

Kaiserstuhl er en gammel uddød vulkan, fra den tertiære tid (ca. 65 millioner år siden)



Vinene får et meget personligt udtryk på grund af jordbunden og det lokale klima. 

Klimaet i Kaiserstuhl er mange gange blevet betragtet som tilhørende middelhavet og er den varmeste region i Tyskland

Vulkansk jordbund med mineraler og "Lössboden" er perfekt til vindyrkning.

I 1960'erne og 1970'erne blev mange af markerne lavet til de karakteristiske terasser for at holde på Lössboden og gøre vindyrkningen nemmere. Dette betød at gamle vinstokke/marker blev erstattet af større sammenhængende arealer med ny plantning af vinstokke. Disse nytilplantninger er nu 30-40 år gamle og producerer druer af meget høj kvalitet når markerne passes intensivt.

Lössboden-laget kan være fra 10 til 40 meter tykt og virker som en svamp når det indimellem regner. Regnen opsuges og frigives efterfølgende langsomt og sikre optimale vækstbetingelser for vinen.

Området  frembringer vine med mineralsk og krydderet præg.



Kaiserstuhl hvor stort:

Kaiserstuhl er 16 km langt og 12,5 km bredt (ca. 110 km2)

Totenkopf er 558 meter højt, som det højeste punkt.


(De røde prikker er der hvor vi har producenter i Kaiserstuhl)

Kaiserstuhl har ca. 4175 ha tilplantet med vin.
 
Der findes ca. 100 producenter af vin i Kaiserstuhl hvoraf et fåtal er vinkoorperativer i forhold til Alsace. 

De fleste vinbønder i Kaiserstuhl producerer vinen selv hvilket giver en meget høj kvalitet.

Produktionen i Kaiserstuhl er ca. 360.000 hektoliter vin (afhængig af årgang)

Nedenfor 4 Video'er om Kaiserstuhl per årstid:
Kaiserstuhl om foråret KLIK HER
Kaiserstuhl om sommeren KLIK HER
Kaiserstuhl om efteråret KLIK HER
Kaiserstuhl om vinteren KLIK HER

Tysk side med information om druer, vinbønder og hvad-sker-der-hvor.