Skaldyr, dækker over en større kategori, lige fra lettere sarte skaldyr, som rejer, kammuslinger, jomfruhummer, men også til let markerede skaldyr som hummer, muslinger og østers.
Fælles for dem alle er dog at det er en madvare som har en frisk karakter, fra det let sødlige, som rejer, jomfruhummer, kammuslinger, over til det let salte som muslinger og østers.
Til de lettere sarte skaldyr, vil vine med meget let sødme og god syre som Riesling, Weissburgunder, Gutedel passe fint til. De skal helst ikke have været på træ.
Til de let kraftigere, som krabbe, hummer, muslinger, anbefales en lidt kraftigere vin, enten Riesling Alte rebe, eller Sauvignon Blanc eller Chardonnay som har været på let fad. Auxerrois kan også bruges hvis den har fået træ.
Nedenfor er et par gode eksempler, på lettere vine, på Riesling, Weissburgunder og Gutedel, og et par let kraftigere vine på Sauvignon Blanc og Chardonnay og en ret kraftig Auxerrois som har fået træ.