1-3 dages levering |Til pakkeshop eller hjem Elite Smiley
 • Dankort + VISA/Dankort
 • MasterCard
 • VISA
 • MobilePay

Besøg på det 2. Internat. Spätburgunder og Pinot Noir Symposium i Bad Neuenahr-Ahrweiler Marts 2014

Oprettet d.

Besøg på det 2. Internationale Spätburgunder og Pinot Noir Symposium i Bad Neuenahr-Ahrweiler Marts 2014.

Det International Spätburgunder og Pinot Noir Symposium i Tyskland afholdes hvert andet år i vinområdet Ahr.Deltagelse kan varmt anbefales da omgivelserne er ideel. Der var masser af plads og antallet af deltagere var begrænset. Det var derfor nemt at komme frem til de enkelte producenter for at smage og få mere information om hvordan vinene er lavet.
Hver producent havde adgang til indbyggede temperatur styret køleskabe ved deres stand så vinen kunne præsenteres ved den helt rigtige temperatur.

Det var en fantastisk oplevelse at kunne smage 100 af Tysklands bedste Pinot Noir et sted. Hver producent måtte medbringe 4 af deres vine så alle havde taget deres top vine med – de fleste var grosse gewächs vine. Vi nåede at smage 15 producenter på de 4 timer – 60 vine satte virkelig ens evner til at smage vin på en hård prøve.

Patrick og Karl Heinz Johner var præsenteret med deres Tyske og New Zealandske vine.Alle Kaiserstuhl vine var årgang 2011 som virkelig har åbnet sig og alle fremstod som rigtig flotte vine. Smagsnuancerne fra træet er nu godt integreret i vinene og understøtter de mørke bær nuancer rigtigt fint.

Smagsnoter:

Blauer Spätburgunder Enselberg 2011:
Senest smagt oktober 2013 og er nu mere åben i duften med flotte frugtige noter af mørke bær som kirsebær og brombær. Flot og lang smag i balance med duften. Fadlagringen er nu pænt integreret og vinen virker som om den har haft godt af de 6 måneder mere på flaske. Et godt køb som flot introduktion af Spätburgunder druen. Er bestilt og kommer i vinbutikken.dk med næste sendning fra Karl H. Johner.

Pinot Noir Steinbuck 2011:
100% Pinot Noir kloner fra Bourgogne. Kommer fra øverste del af Steinbuck marken hvor der er mere luft og køligere klima end længere nede af skrænten. Flot flot duft mere til de røde bærs side. Svag skovbund/stald noter. Skøn Pinot Noir frugt med svag krydderi og meget lang eftersmag. Virkelig en vin der vil besnære vindrikkere.

Blauer Spätburgunder SJ 2011:
Meget mørkerød farve med stor duft af mørke bær. Fantastisk frugt med flot lang eftersamg igen af mørke bær. Fadlagringen kan stadig fornemmes så gem vinen en 2-3 år og der vil vente en kanon vin oplevelse.

Blauer Spätburgunder oberrotweiler Eichberg SJ 2011:
Samme stil som SJ 2011 men med mere kompleksitet og meget større frugt. Indgik i tidligere årgange i SJ vinen. Den høje kvalitet i 2011 fik Patrick og Karl Heinz til at lave en speciel udgave med vin fra Eichberg alene. Den store frugt og viskositet gør vinen fantastisk nu. Fadlagring underbygger vinens store krop. Absolut en top vin.

Patrick skænkede også en Sekt fra New Zealand lavet på Pinot Noir som passer perfekt til den kommende sommer – frisk, let, frugtig og med svag syre. Vi prøver på at få fingrene i nogle flasker da produktionen er meget lille og på forsøgsbasis.  
  

Generelt må man sige at Kaiserstuhl og Baden har et meget højt kvalitetsniveau af alle de repræsenteret vine. Især skal nævnes
 
 • Bernhard Huber i Malterdingen Baden.
  • Bienenberg GG 2011 er næsten flotter end den plejer at være. De 40% Pinot Noir blandet med 60% Spätburgunder gør vinen drikkemoden allerede nu. Duften var meget lukket så vinen vil vinde ved lagring 4-5 år endnu.
  • Schlossberg GG 2011 var den flotteste af Hubers vine. Den er lavet af 100% Pinot Noir kloner fra Bourgogne der nu er ca. 20 år gamle. Flot frugt med pæne tanniner og en fantastisk frugt.
 
 • Franz Keller i Vogtsburg-Oberbergen.
  • Spätburgunder S 2010 er som altid en rigtig flot vin der vinder med alderen. Flot og balanceret styrke af frugt og krydderi.
  • Spätburgunder S 2009 er ligeså flot som A med større kompleksitet og højre viskositet. En rigtig flot vin fra Kaiserstuhl.

Også Ahr frembringer rigtig gode Pinot Noir vine desværre til priser på 50 til 100 Euro flasken. I forhold til vinene fra Kaiserstuhl er det mere de røde bærtyper som er fremtrædende i vinene. De mider meget om Holger Koch´s stil. Får du mulighed for det så prøv følgende producenter hvor alle 4 vine havde meget høj kvalietet (og desværre også en høj pris)
 
 • J.J Adeneuer i Bad Neuenahr-Ahrweiler
 • Meyer-Näkel i Dernau
 • Jean Stodden i Rech

En stor positiv overraskelse var Weingut Johanneshof Reinish i Tattendorf Østrig hvis vine alle var meget flotte og i rigtig god balance.

Prost
Peter og Robert