1-3 dages levering |Til pakkeshop eller hjem |Unikt sortiment Elite Smiley
  • Dankort + VISA/Dankort
  • MobilePay

Besøg hos vinproducenter i Baden og vinårgang 2013 beskrivelser

Oprettet d.

Besøg hos vinproducenter i Baden Juli 2014.

Vinbutikken.dk har besøgt vores vinproducenter i weekenden for at smage deres årgang 2013 og se hvordan årgang 2014 udvikler sig.

Vores ophold startede med sol og 30 graders varme hvilket gav mulighed for nogle flotte billeder fra Kaiserstuhl.

Besøg i Kaiserstuhl og Baden Juli 2014

Blomstringen i år var meget kort og blev alle til begyndende vindruer. Derefter begyndte en meget lang tørke periode.

Vinplanterne skal nu ned i 20-30 meters dybde for at få kontakt med grundvandet.

Manuel vanding af platerne har været nødvending for alle vinproducenter i Kaiserstuhl for at undgå at de yngre planter døde.

Fjernelse af de fleste blade og begyndende drueklaser på vinstokke op til 2-3 år har været nødvending for at mindske deres behov for vand.

Cirka 20% af de oprindelige druer er faldet af på grund af tørken. Så i år har der været en naturlig grøn høst.

Sunde druer årgang 2014 Baden som tørstede efter regn.

Heldigvis begyndte det at regne lørdag eftermiddag og fortsatte hele natten. 

Hvis producenterne bliver skånet for hagl i den kommende tid tegner 2014 til at blive en rigtig flot årgang.
 
Vinårgang 2013 i Baden.

Høsten i 2013 startede 1-2 uger senere pga den sene blomstring. 

Den forholdsvis kolde sommer gav mindre vækst og gjorde det svært at få modnet alle druerne tilstrækkeligt.

.Beskrivelse af tysk vin årgang 2013 for de enkelte tyske vin områder

Mange håbede på at de kunne høste senere men udsigten til regn gjorde at tidsrummet til at få høsten i hus blev meget kort.

Beskrivelse af tysk vin årgang 2013 for Baden området.


Høsten blev cirka 20% mindre end normalen så mængden af 2013 er ikke stor nok til at kunne dække al efterspørgslen.

Heldigvis er Baden Tysklands mest solbeskinnet område. Dem der fik druerne i hus inden varmen og regnen satte ind undgik råd.

Det var en meget krævende høst pga den korte tid der var optimal for dette års høst. 

Alt skulle laves med håndkraft for at få en god vin da der skulle sorteres grundigt for at undgå de mindst udviklede druer.
 
Blev druerne plukket med maskine inden regn, varme og råddenskab indtraf vil vinen blive meget 'grøn' i sit udtryk. Blev den høstet senere end 2 dage efter regnen statte ind vil kvaliteten være ringe. Druerne sprang pga råddenskaben og saften/suppen begyndte at gære sammen med de dårlige druer.

Vinene lavet med håndkraft er generelt meget frugtige og med lavere alkohol end både 2012 og 2011. Derfor er 2013 en årgang der generelt udvikler sig hurtigt.

Alle vores producenter benytter håndkraft og frasortering. De fik druerne i hus inden den lange regn satte ind og undgik derfor den voldsomme råddenskab.

Alexander Laibel:
Meget høj kvalitet med friskhed og god frugt med tilpas syre. 2013 er så god at vi har besluttet at udvide vores sortiment med Alexanders top vine på Weissburgunder og Grauburgunder i årgang 2013. 
Hvor Alexander normalt bruger 10 hjælpere til høsten brugte han sidste år 50 hjælpere for at få høsten i hus inden høsten blev ødelagt af råd og regnen.
Den første vin i shoppen årgang 2013 er Alexanders Rosé

Jägle:
Meget høj kvalitet med god balance imellem frugt, syre og alkohol. For hvidvine på druesorter med meget syre er en lille del af vinen gæret malolaktisk for at blødgøre vinen. Andelen er lille for at undgå de smørtoner der opstår hvis al vinen blev gæret malolaktisk og som bliver større nårvinen får lidt alder.  
Fik sin høst i hus inden regnen. Vi så dem hente de sidste druer ind dagen før regnvejret satte ind oktober sidste år og de var fine og uden råd.

Holger Koch:
I 2012 sagde Holger det var hans bedste hvide årgang indtil nu. 2013 er meget tæt på samme høje kvalitet som 2012. Flot frugtige vine. Grauburgunder som normalt skal have en 2-3 år før de afgiver duft er meget åbne og lækre nu. I Holgers Weissburgunder er 20% af mosten gæret malolaktisk for at blødgøre vinen og de resternede 80% tilfører vinene kompleksitet med sin naturlige syre.
Startede høsten 1 uge senere end år 2012. Holgers marker ligger højt og derfor er hans marker ikke så udsattte for råd. Hans tidsrum til at høste i er lidt længere end laver liggende marker. Fik høsten i hus helt uden råd.  

Karl H Johner:
Alle hvide vine er tappet på flaske og skal ligge indtil oktober-november før de frigives. Vi smagte fadprøver af de røde vine i 2013 og der venter en stor oplevelse når de bliver tappet og frigivet.
Johner har finsortere de sidste druer der blev høstet og undgået råd. Har fået en høst som er 30-40% lavere end normalt.
Den første vin i shoppen årgang 2013 er Johners Rivaner. 

Reinhold og Cornelia Schneider:
Vinene bliver først tappet på flaske i denne måned og skal derefter hvile sig før de frigives.
Fik sin høst i hus inden regnen så kvaliteten tegner godt. Vi smagte den gærende saft i efteråret og den har et stort potentiale.


Vi tager flere vine hjem når de bliver frigivet af vores producenter og glæder os til at presentere dem for jer.

Prost
Peter & Robert