1-3 dages levering |Til pakkeshop eller hjem |Unikt sortiment Elite Smiley
  • Dankort + VISA/Dankort
  • MobilePay

Vinbutikken.dk Vintur til Markgräflerland november 2014. 2 nye producenter.

Oprettet d.

Vinbutikken.dk Vintur til Markgräflerland november 2014. 2 nye producenter i butikken i starten af 2015 Weingut Lämmlin-Schindler i Mauchen og Weingut Rainer Schlumberger i Sulzburg-Laufen.


I slutningen af november var vi på rundtur i Markgräflerland for at finde nogle gode vinproducenter så vi kan tilføje vine i butikken fra dette Bereich.

Vinbyerne og vinproducenterne ligger som perler på en snor og det kan kun anbefales at tage ned til området.
Vi besøgte 4 rigtig gode producenter for at finde vine lavet på druen Gutedel (Chasselas), som er en specialitiet fra Markgräflerland i Baden. De er alle meget gæstfrie og vi fik virkelig en god behandling. Vi fandt også et rigtig hyggeligt sted at overnatte til meget overkommelige priser. Alle 4 producenter overraskede os også med meget flotte Weissburgunder vine som har et helt andet udtryk end Kaiserstuhl og nordligere producenter pga righoldig kalk i undergrunden.Vi har valgt to meget forskellige producenter begge med Gutedel i porteføljen

Weingut Rainer Schlumberger|Sulzburg-Laufen|Markgräflerland|vinbutikken.dk

Weingut Rainer Schlumberger i byen Sulzburg-Laufen er en mindre producent med under 5 Ha vinmarker. Her dyrkes Gutedel, Weissburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder og som den eneste i Baden Huxelrebe. Pga størrelsen er alt i topkvalitet og håndlavet. Rainers vine er meget bløde og frugtige.

Weingut Lämmlin-Schindler|Mauchen|vinbutikken.dk

Weingut Lämmlin-Schindler medlem af VDP og økologisk certificeret i byen Mauchen er en lidt større producent med 14 Ha vinmarker. Her dyrkes Spätburgunder, Gutedel, Weissburgunder, Chardonnay, Grauburgunder, Gewürztraminer, Riesling, Sauvignon blanc og Merlot. Spätburgunderen giver nogle kraftfulde vine. Schindlers vine er mere ranke og friske.
To andre gode producenter vi besøgte var

Weingut Löffler Staufen-Wettelbrunn|markgräflerland|vinbutikken.dk

Weingut Löffler i byen Staufen-Wettelbrunn har også 14 Ha vinmarker og er ved at udvidde til 18 Ha. Mange af disse hektar er beplantet med Gutedel og Löffler har modtaget et hav af priser for disse igennem årene. Foruden Gutedel dyrkes der også Roter Gutedel (fantasisk frisk vin), Nobling, Rivaner, Muskateller, Grauburgunder, Weissburgunder, Pinot Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc og Gewürztraiminer. Slår Markgräflerland igennem i Danmark er de et oplagt 3'die valg for os. 

Weingut Fritz Blankenhorn Schliengen|Märkgräflerland|vinbutikken.dk

Weingut Fritz Blankenhorn i byen Schliengen har lavet vin siden 1600 tallet og har idag 25 Ha vinmarker. Her gror Gutedel, Rivaner, Gewürztraiminer, Weissburgunder, Grauburgunder, Chardionnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Spätburgunder samt Cabernet Sauvignong/Merlot/ Syrah som de laver til en speciel cuvée. Blankenhorn er den af de 4 producenter som minder mest om de producenter vi har allerede. Et rigtig hyggeligt overnatningssted hos familien Scharf i Obereggenen. Vinene der serveres i resturanten er lavet af Walter på stedet. Maden er fantastisk og laves af Andrea. Resturanten er den private spisestue hvilket sammen med Andrea og Walters gæstfrihed gør oplevelsen helt speciel..

Landhotel Winzerhof Rebstock Kandernerstr. 4 79418 Obereggenen Markgräflerland

Vi ser frem til at i kan smage vores to nye producenter i Markgräflerland i begyndelsen af 2015

Prost og god jul

Peter & Robert