1-3 dages levering |Til pakkeshop eller hjem |Unikt sortiment Elite Smiley
  • Dankort + VISA/Dankort
  • MobilePay

Høst rapport fra vores producenter årgang 2012 og smagning af årgang 2011

Oprettet d.Vinhøst årgang 2012


I Alsace er Emile Beyer glad for den høje drue kvalitet med mere saft selvom det blev en høst med et lavere udbytte end normalt. Sommeren var solrig og druerne uden sygdomme og råd.

I Kaiserstuhl/Baden fik Holger Koch det laveste udbytte nogensinde. Blomstringen var ujævn pga kulden og væksten lang med langsomt modning. Druer blev plukket af to omgange uden råd med en høj kvalitet. Fermentationen blev lang pga den lave temperatur.

K. H. Johner i Kaiserstuhl fik en prima høst men også her i lille mængde. De enkelte stokke bar færre bær end normalt pga den ujævne blomstring hvilket har højnet kvaliteten af druerne. Nåede at høste før tågen satte ind.

Johner i New Zealand havde et svært år. Høsten blev foretaget i april og ikke alle druer var fuldmodne. Kun de modne blev plukket og udbyttet blev et lavt antal flasker af alle vinene.

R & C Schneider i Kaiserstuhl havde druer uden megen syre og satsede da det blev regnvejr i september. Efter regnen udviklede druerne syre og endte med høj kvalitet.
Druerne hang længere end normalt. De lave temperaturer sikrede at druerne ikke blev for overmodne hvilket holder alkoholniveauet nede på et perfekt niveau. Fermantationen var lang og uden den normale vandkøling da temperaturene var lavere end normalt.

Jägle lige uden for vulkan krateret har et godt mikro klima. De var ikke generet af regn eller kulde. Høsten har en god kvalitet og kvantitet.

2012 er en årgang som minder om 2010 med stort potentiale for høj kvalitet og lang lagringspotentiale.Smagning af vin årgang 2011

Vi har smagt de hvide og nogle af de røde vine fra alle leverandørene på vores tur i december 2012. Det er nogle af de mest frugtige og runde vine de alle har lavet indtil nu. Både de hvide og røde er i top kvalitet.

De kommer i butikken til marts - glæd jer til at smage dem på vores forårssmagning.

Santé

Peter og Robert