GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 2.000,-
HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE
TOP WEINGUT'S FRA BADEN
ÅBEN VINKÆLDER HVER FREDAG 15.30-17.30
Trustpilot

Fiske retter og tysk vin fra Vinbutikken.dk

Fisk kan inddeles i forskellige grupper, bl.a. efter art. Det er nyttig viden, hvis du ikke kan få fat i den fisk du skulle bruge og leder efter en fisk, der kan erstatte den. De enkelte fisk inden for samme gruppe kan nemlig ofte erstatte hinanden i opskrifter.
 
Fiskebranchens  hjemmeside giver mere information om de enkelte fisketyper

Baden vin til fisken

Vinen må ikke være for tanninrig og skal have en vis syre. Jo federe fisk desto mere syre for mundrensning og balance. Syren optræder normalt i unge vine op til 2-3 år gamle.
 
Et godt resultat hver gang fås ved at bruge hvide vine eller Rosé.

Saltet og røget fisk

Kræver en vis sødme i vinen for at undgå den metalliske smag der kan opstå hvis man vælger en tør vin. Sødmen kan opnås enten ved restsukker i vinen eller en høj alkoholprocent i vinen. Spätburgunder er rigtig god til røget eller marineret fisk. Også vores frugtige svag søde hvidvin kan bruges.

Se vores udvalg af Spätburgunder her

Dampet, kogt, bagt eller porcheret fisk

Fisken bliver mere mild i smagen og kræver mildere vin. Riesling, Weisburgunder, Chardonnay eller Sekt.

Se vores udvalg af Riesling her

Se vores udvalg af Weissburgunder her

Se vores udvalg af Chardonnay her

Se vores udvalg af Sekt her

Fisk med citron eller anden syrlig smagsforstærker

Syrlighed skal gå igen i vinen så hvidvin med god syre er et godt match. syrlig Riesling eller Weissburgunder vil passe

Se vores udvalg af Riesling her

Se vores udvalg af Weissburgunder her

Grillstegning eller hård pandestegning

Giver fisken en ristet smagsnuance som kan klare en federe hvidvin der har været lagret på træfade. En Weissherbst eller en Spätburgunder/Pinot noir bare de er lette med god syre og frugtige.

Se vores udvalg af Spätburgunder her

Se vores udvalg af Pinot Noir her

Sushi

Kombination af rå fisk, tang og wasabi kræver en vin med fylde og frugt. Frugtig Riesling, Sylvaner, Rosé, Weisburgunder eller Sekt

Se vores udvalg af Riesling her

Se vores udvalg af Weissburgunder her

Se vores udvalg af Rosé her

Skaldyr og musling

Rejer, jomfruhummer, hummer, krebs og kammuslinger har søde elementer og kræver en federe vin evt med en restsødme som feks Chardonnay eller en Auslese Trocken.  Østers og muslinger er mere salte og passer bedst til tørre og syrlige vine. Her vil en Weissburgunder, Auxerois eller tør Riesling passe bedst.

Se vores udvalg af Chardonnay her

Se vores udvalg af Riesling her

Se vores udvalg af Weissburgunder her

Se vores udvalg af Auxerrrois her

Fløde eller smør sauce til fisken

Giver struktur og fedme til oplevelsen. Riesling med lidt rest sødme eller en chardonnay som er lidt fed i sig selv.

Se vores udvalg af Chardonnay her

Prost
Peter