1-3 dages levering |Til pakkeshop eller hjem Elite Smiley
  • Dankort + VISA/Dankort
  • MasterCard
  • VISA
  • MobilePay

Alexander Laible information

Weingut Alexander Laible - Durbach, Ortenau, Baden, Tyskland

 

Motto: At frembringe naturlige vine med lokalt aftryk og mineralsk finesse af højest mulige kvalitet som kan begejstre enhver vinelsker både med og uden dejlig mad. Alle er karakteristiske vine med intens aroma og elegant balance.
Se vores Alexander Laible vine her.
 

Lidt om producenten

Corinna og Alexander Laible er et ungt og fremadstormende vinbrug. Alexander er søn af den berømte vinproducent Andreas Laible som i årene 1996 - 1998 lærte han håndværket at producere vin. I 2000 - 2002 uddanner Alexander sig til vinavlsteknikker på forskning instituttet i Weinsberg. Alexander tager til Mosel hvor han var ansvarlig for vine der vandt adskillige priser. I 2004 flytter han tilbage til Ortenau. I 2006/2007 blev han af DLG tildelt titlen Tysklands bedste unge vinproducent i konkurrence med 650 vinproducenter. I 2007 overtager de ejendommen i Durbach. Vinguiden Gault Millau tildeler ham prisen for dygtíge vinmagere i ​​2009. Bliver samtidig udnævnt til den bedste unge vinmager i Europa.

Vinder af Årets kollektion 2017 i Magasinet Feinschmecker for sin 2015 årgang.

Corinna og Alexander har i dag 10,5 hektar vinmarker. Halvdelen af vinstokkene er den traditionelle 45% Ortenau Riesling, 12% Pinot Blanc+ Chardonnay+Pinot Gris+Pinot Noir, 5% Lemberger og 2% Scheurebe.
Prost / Zum Wohl
Peter
Produktionen

Al Riesling vokser i muschelkalk. Pinot og Chardonnay i Lahr vokser på Jura sand/löss ovenpå et 1-4 meter tyk stenbund. Den store forskel i de enkelte parcellers mikroklima danne grundlaget for de forskellige vine. Kun fuldmodne og sunde druer anvendes til vinfremstilling. Alexander bruger meget tid i markerne og formindsker udbyttet med beskæring i vinteren og reduktion igennem hele vækstsæsonen.  En del af vinstokkene er over 60 år gamle. Der benyttes ikke pesticider eller kunstgødning i produktionen. Resultatet er altid små aromatiske druer der giver karakteristiske vine med intens aroma og elegant balance. Tildeling af stjerner gives efter öchslegraden, frugtsyren, druens farve og sundhed samt aromaens sammensætning.  

Producerer 70.000 flasker årligt.

Bedømmelser 2015
Eichelmann 2 ud af 5 stjerner.
Gault Millau 2 ud af 5 røde Drueklaser.
 
Link til Alexander Laible´s hjemmeside